2020 Huis Bart & Tina

Als ik terugkijk naar afgelopen anderhalf jaar was dit qua project zeer boeiend, maar qua mentaal en fysisch toch wel belastend. Mijn bijdrage was naast hulp bij de vele klussen, vooral puin afvoeren en bezettingswerken uitvoeren. Zeker veel bijgeleerd maar nu tijd om de eigen projecten opnieuw op te starten.

Augustus 2018. Men zoon en z’n vriendin kopen een te renoveren huis. De ideeën worden stapsgewijs vertaald in concrete oplossingen. De werken kunnen starten.
Muren worden gesloopt, ruimten vergroten … container vol. Bestaande installaties van sanitair, verwarming en elektriciteit worden ontmanteld en afgevoerd.
Nieuwe gleuven en groeven worden gemaakt voor de nodige nutsvoorzieningen. Slijpen, beitelen en boren … nog meer puin wordt afgevoerd. Langzaam aan begint de heropbouw.

Juli 2019, een jaar verder. Zoveel puin er is buiten gedragen, zoveel nieuwe grondstoffen en bouwmaterialen zijn er ook opnieuw aangevoerd. Verwarming, sanitair, elektriciteit, ventilatie en afvoer. Alles werd vernieuwd. Vloeren en muren zijn opnieuw dicht en de laatste hand wordt gelegd aan de valse plafonds. De grote bezettingswerken zijn uitgevoerd, de laatste oneffenheden worden weggewerkt. Het behangen en schilderen kan zodra beginnen.

Maart 2020. De voornaamste plaatsen zijn allen behangen en geschilderd. Verlichting wordt opgehangen en de eerste meubels krijgen hun plaats. Half maart nemen zij hun intrek in het huis.