2018 Terras

Een terras op de eerste verdieping, als verlenging van de woonkamer. Prachtig zicht op de tuin en heerlijk om te relaxen zodra het wat warmer wordt buiten.

Maar dit was een hele tijd niet meer mogelijk. Na waterinsijpeling op het gelijkvloers, in de kamer eronder, werd het terras gesloopt. Wegens tijdsgebrek op dat moment werd een zeil erover gelegd en dat heeft er tot het voorjaar van 2018 op gelegen (ondertussen een tweede want het vorige was versleten). Het werd dus dringend tijd om hieraan iets te doen, om opnieuw te kunnen genieten van die heerlijke lente- en zomeravonden op het terras.

April 2018. Het terras wordt opgeschoond. Een extra goot wordt over de volledige lengte van het terras voorzien om het water af te voeren naar de 90mm regenpijp. Zowel de goot als het terras worden voorzien van een laag egalisatie.

De goot en afvoer worden bekleed met EPDM (soort rubber speciaal voor daken) en het terras zelf met een onder- en bovenlaag roofing. Daarop wordt het kader geplaatst voor de uiteindelijke vloer die bestaat uit composiet terrasplanken.
Nog snel een gaatje boren voor een extra stopcontact.

Ondertussen is het reeds najaar 2018 en zal het wachten worden tot 2019 om opnieuw te kunnen genieten van die heerlijke lente- en zomeravonden.