2020 Tuinhuis

Een nieuw tuinhuis. We zijn ondertussen aan versie 4. Het eerste was een grote blokhut, het tweede een zelfgemaakt met het hout van het eerste, kleiner en op een andere plaats en het derde was er een van platen die het het minst lang heeft volgehouden.

Lange tijd getwijfeld of ik zelf iets zou ontwerpen of er een zou kopen. Uiteindelijk gekozen voor het laatste, maar wel opnieuw een blokhut. Dit lijkt toch veel degelijker dan met volledige platen.

April 2018: een groter tuinhuis betekent ook plaats vrij maken. Dus compostvaten moeten wijken. Eentje kan er al geoogst worden (2 jaar gerijpt). Het andere kan overgeladen worden zodra het eerste op z’n plaats staat. Zuivere compost voor het opnieuw opvullen van de borders.

Augustus 2019: sinds de zomer van 2018 was alles stilgevallen omwille van andere projecten. Maar nu moet er wel echt iets gaan gebeuren want zowel het dak als de zijkanten vertonen ernstige gebreken. Afbreken dus (26/08/2019).

November 2019: voor de winter nog snel wat grondwerken. Aan- en afvoer van water en voorzieningen voor elektriciteit (dubbele kring). Extra’s worden ineens voorzien voor het totaalproject ‘Tuin’ (6/11/2019).

Maart 2020: de fundering wordt gelegd (> 800 kg zand, cement en grind)

Maart-april 2020: voordat de opbouw start worden alle planken apart geschilderd (beits). Na de opbouw het dak erop en alles krijgt nog een tweede laag.




Einde der werken (12/04/2020)